Koersdaling

Wat te doen bij extreme dalingen binnen je cryptocurrency portfolio?

Op dit moment speelt er van alles in de wereld van de cryptocurrencies die een negatieve invloed hebben op de waarde van de digitale munten. Deze sterke koersdalingen noemen we ook wel ‘Bloody Crypto dagen’. Iets wat zo nu en dan optreedt wanneer er veel negatief nieuws naar buiten is gekomen.

Een opsomming van de recente gebeurtenissen:

  1. China die de ICO`s reguleren / aan banden legt.
  2. De Amerikaanse overheid die digitale valuta wil gaan belasten.
  3. Onzekerheid in het Noord-Korea conflict, waarin China, Japan en Amerika een grote rol spelen.
  4. Veel nieuwe investeerders die last hebben van “weak hands” en munten verkopen zodra deze ook maar even in de min staan.

Hoe ga je om met dit soort dagen?

Situaties zoals op een bloody day, waarbij de totale crypto marktwaarde onderuit zakt met meer dan 25%, hebben wij al meerdere keren meegemaakt. Dit is nu eenmaal de marktwerking en hoort er “helaas” bij.Probeer rustig te blijven want je kunt dit moment ook benutten door de top munten juist nu goedkoop in te kopen! Deze tactiek volgen wij consequent sinds we actief zijn in de wereld van de crypto. Zet ongeveer 25% van je winst terug naar de Bitcoin of naar USDT (TETHER op BITTREX)”. Als je die methode blijft handhaven, kun je op de correctie- en crashmomenten de topmunten goedkoop inkopen!

Vertrouw op je eerder gemaakte keuzes

Alle digitale munten die wij in ons bezit hebben zijn op basis van goed en gedegen onderzoek gekocht. Wij weten wat de groei- en de waardepotentie’s zijn van alle munten. Dat de munten op dagen soms diep in het rood staan is erg vervelend. Maar met de wetenschap en de ervaring van de afgelopen periodes hebben we er alle vertrouwen in dat de munten vroeg of laat weer terug bouncen.

Heb jij al een eigen plan van aanpak voor de maandelijkse koerscorrecties?