Online wallet

Naast deze hardware wallet van Ledger kan je ook gebruik maken van de online wallets van Litebit. Hier kun je gemakkelijk een account aanmaken en vervolgens naar het tabblad ”Mijn Wallet” gaan. Je klikt op ”storten” bij de gewenste munt en vervolgens op ”generate adress”. Het adres wat hieruit komt kan je gebruiken om vanaf bijvoorbeeld Litebit, Bitonic of BTCDirect  jouw munten heen te sturen. Controleer het adres altijd goed voordat je overgaat tot de transactie.

Let op; het versturen van cryptocoins dient altijd vanuit een specifieke wallet te gebeuren. Bitcoin vanuit een bitcoin wallet en litecoin vanuit een litecoin wallet. Het niet juist versturen van coins resulteert in het verlies van je coins.

Multiwallets

Je hoeft geen expert in Engels te zijn om te begrijpen dat een multiwallet veel (multi) portemonnees (wallet) bevat. In plaats van een soort cryptocurrency, kan je meerdere soorten coins in een multiwallet bewaren.

Coinomi is een van de bekendere multiwallets en ondersteunt de populairste coins als Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash , Zcash, Reddcoin, Verge, Nav en vele andere op dit moment minder bekende Altcoins . Zelf gebruik ik een Ledger Nano S voor een aantal Altcoins. Echter worden veel nieuwe Altcoins hierop niet ondersteund. Hierdoor is het toch handig om een wallet als Coinomi  te hebben.

Maak back-ups!

Voordat je nu aan de slag gaat, nog de belangrijkste mededeling. Maak backups! Stel je voor dat je computer crasht of wordt gestolen (dus je niet meer bij je wallets kunt), dan kan je dus ook niet meer bij je valuta. Zelf doe ik dat door al mijn wallet-backups op een usb-stickje op een niet nader te noemen plaats verstop. Mocht ik mijn primaire opslagplaats om wat voor reden dan ook kwijtraken, heb ik een kopie altijd nog achter de hand.

Download hier jouw Coinomi Wallet